Giovanni Johnson


African Nova Scotian Affairs (ANSA) will be sharing short narratives over the next four weeks about various people, history and symbolism of African Heritage.

African Heritage Month Narratives – Week Two: Patience can cook a stone


Giovanni Johnson, from the Bahamas, holds a Bachelor of Science Degree in Biology from Mount Saint Vincent University (MSVU) and is the only microbiologist and assistance brewer of African descent in Nova Scotia’s blooming craft beer industry.

Mr. Johnson works at the Good Robot Brewing Company in North End, Halifax.  His academic background and training bring a wealth of knowledge to the job.  “I’ve swabbed trees from the forest to make cider,” said Mr. Johnson.  “I understand what is involved with yeast management.” 

Mr. Johnson’s brewing talents have created a solid reputation for Good Robot Brewing Company.  One of Mr. Johnson’s beers includes an aromatic mix of limes and peppers from El Espinazo del Diablo. 

----------------------------------------------

Giovanni Johnson, des Bahamas, est titulaire d’un baccalauréat ès sciences en biologie de l’Université Mount Saint Vincent et est le seul microbiologiste et aide-brasseur d’ascendance africaine dans l’industrie néo-écossaise florissante de la bière artisanale.

M. Johnson travaille à la brasserie Good Robot, dans le quartier nord d’Halifax. Son parcours universitaire et sa formation sont de précieuses sources de connaissances dans ses fonctions. « J’ai fait des prélèvements sur des arbres dans la forêt pour faire du cidre, explique M. Johnson. Je comprends ce que recouvre la gestion des levures. »

Les talents de brasseur de M. Johnson ont donné une solide réputation à la brasserie Good Robot. Une des bières de M. Johnson, El Espinazo del Diablo, comprend un mélange aromatique de limes et de piments.


Source:

https://nsadvocate.org/tag/good-robot

https://goodrobotbrewing.ca

Alumni Brewing Entrepreneur Features Innovation / Innovators

Download our App

Use your location to explore